Werken bij Blisss betekent...

 

 

Gerhard Schreurs

Ontwikkelaar Blisss

 

 

Wat doe je zoal in het dagelijkse leven?
Zoals een echte Nerd betaamd, ben ik (bijna) niet weg te slaan achter de computer. Denk aan code kloppen (zakelijk & privé), ontwerpen, componeren en videobewerking. Toch geef ik de vrouw net genoeg aandacht dat ze niet gillend bij me wegrent en in het weekend tover ik mijzelf om tot “Superpappa”, zodat mijn twee jongens weten wie diegene is die op zondag het vlees komt aansnijden.

Sinds wanneer werk je bij Blisss?
In mei 2018 heb ik Blisss mogen verblijden met mijn komst. Nu verwacht je waarschijnlijk dat ik in de tijd voor Blisss altijd hardcore programmeerder ben geweest, maar niets is minder waar. Zo heb ik gewerkt als druivenplukker in Frankrijk, QA-gamestester in Ierland en barman in Israël. In Nederland heb ik mijn 1337 multidisciplinaire skills ingezet voor taken als vuilnisman, groenvoorziener, tomatenplukker en order picker; to name a few.

 

Wat doe je precies in je huidige rol bij Blisss?
Ik verbeter de wereld door als front-end Xamarin developer te werken aan de beste app ever, Blisss Salesflow. Salesflow is dé CRM-software voor de desktop, iOS en Android. Het is gebruiksvriendelijk doch krachtig. Ik zeg altijd maar zo; Salesflow is niet een product, het is een beleving! Daarnaast onderhoud ik bestaande software en bouw ik nieuwe apps of websites op maat.

Wat vind je leuk aan je huidige rol binnen Blisss?
De Houd je van grijze pakken? Kick je op ellenlange vergaderingen, een strakke organisatie en ga je helemaal agile op scrum? Dan moet je Blisss vooral mijden als de pest. Wat Blisss je wel biedt is een fijne informele sfeer en platte organisatiestructuur. Je krijgt de ruimte om je te ontplooien en fouten maken is nog gewoon menselijk!

Bij Blisss kan ik enerzijds mijn collega’s ownen op een LAN-party, anderzijds de dames gek maken met mijn dancemoves! Ohja, en Blisss heeft geen baas, neen, Blisss heeft een eindbaas, onze Dirko(teur).

Wat zijn leuke momenten die je bij Blisss hebt meegemaakt en waar je graag aan terugdenkt?
Nu heb ik een gloeiende hekel aan kerst, maar toegegeven, de kerstborrels en nieuwjaarsborrels zijn altijd gezellig. Er wordt veel gelachen om de foute presentaties waarin onze ups en downs van het afgelopen jaar worden doorgenomen.

Zelfs teambuilding dagen, waar ik ook een hekel aan heb (zoals de gemiddelde introverte programmeur), zijn niet verplicht en -eerlijk waar- best goed te leien! Het opleveren van nieuwe producten (zoals apps) worden altijd gevierd. En de beste gesprekken ontstaan na een dag hard werken onder het genot van een pilsje of speciaalbiertje bij onze “eigen” bar, de Kazerne. Ook heb ik goede herinneringen aan ICT-evenementen zoals Techorama, waar je met een frisse kater up to speed wordt gebracht over de laatste ontwikkelingen.

Waarom zou je toekomstige collega’s aanraden om bij Blisss aan de slag te gaan?
Wel, ik hoop dat het aan de hand van bovenstaande wel duidelijk is waarom het awesome is om bij Blisss te werken. Dus… own jij ook op lan party’s of denk je mijn dancemoves te kunnen overtreffen? Challenge accepted!