Job alert

Ik merk dat iedereen makkelijk te benaderen is en altijd open staat om je te helpen. Daarbij vind ik dat er een relaxte sfeer hangt op kantoor, terwijl je wel merkt dat iedereen hard werkt.

Janne Weustenenk – Afstudeerstagiair

Kun je jezelf kort voorstellen?

Mijn naam is Janne Weustenenk en ik ben 23 lentes jong. Ik kom van origine uit het Gelderse Hengelo, gelegen in de Achterhoek, maar woon inmiddels al geruime tijd in Nijmegen. Mijn hobby’s zijn sporten (vooral hardlopen), reizen en lekker eten. 

 

Welke studie doe je en in welk jaar zit je?

Ik studeer bedrijfskunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en zit in mijn laatste leerjaar, vandaar dat ik mijn afstudeerstage doe voor Blisss. 

 

Hoe is je eerste periode bij Blisss bevallen?

Daar kan ik kort over zijn; erg goed. Ik merk dat iedereen makkelijk te benaderen is en altijd open staat om je te helpen. Daarbij vind ik dat er een relaxte sfeer hangt op kantoor, terwijl je wel merkt dat iedereen hard werkt. 

 

Hoe vind je het werken in de kleurenteams?

Ik vind het werken in kleurenteams erg prettig. Het heeft er namelijk voor gezorgd dat ik snel contact kon leggen met collega’s, wat me in een later stadium van mijn onderzoek geholpen heeft om makkelijk respondenten te vinden. 

 

Hoe ziet je week eruit?

Mijn week staat grotendeels in het teken van mijn afstudeerstage. Daarnaast doe ik ook een ander project voor Blisss op het gebied van training en opleiding, en zet ik me graag in voor mijn studievereniging.  Ik krijg alle ruimte om zelf mijn tijd in te delen en dat werkt voor mij erg prettig. 

Aan welke projecten werk je op dit moment mee? / Waar gaat je afstudeerverslag over? 

Mijn afstudeerverslag gaat over organisatieontwikkeling. Blisss werkt met drie kleurenteams die de primaire producten ‘maken’ voor de klant. De organisatie wil graag extra consultants aannemen om de marktkansen beter te benutten, en ik doe onderzoek naar de manier waarop ze dit kunnen realiseren. 

Daarnaast doe ik ook een opdracht op het gebied van training en opleiding. Specifiek gaat dit over het uitbreiden van het trainingsaanbod voor ervaren consultants. Hiervoor ontwerp ik samen met twee andere studenten een ontwikkeltraject, waarvoor we ook een kick-off event organiseren.

 

Hoe vind je de verdeling thuiswerken/op kantoor werken?

Zoals gezegd krijg ik alle vrijheid om mijn uren zelf in te plannen. Dit geldt ook voor thuis- of kantoorwerk. Juist deze vrijheid is erg prettig; het spreekt voor mij namelijk het vertrouwen uit dat Blisss in zijn consultants en stagiairs heeft. 

 

Heb je door deze stage al een beter beeld gekregen welke richting je op wilt na je studie?

Ik heb voor Blisss gekozen omdat ik me kon voorstellen daar te werken, en ik wilde toetsen of ik er daadwerkelijk zou willen solliciteren. Het lijkt mij leuk om als consultant te werken, omdat het me in staat stelt om klant- en resultaatgericht aan de slag te gaan. Ook de diversiteit van het werk en de ontwikkelmogelijkheden spreken me erg aan. Hierom zal Blisss goed bij me passen. 

 

Waarom zou je iemand aanraden om bij Blisss stage te lopen?

Het vertrouwen en de vrijheid die ik van de organisatie krijg. Daarnaast hangt er een relaxte bedrijfscultuur en staat iedereen ervoor open om je te helpen.