Job alert

Ik vind het supertof om met zowel ervaren als jonge mensen samen te werken, en de energie die je voelt op kantoor. Dan voel je “hier gebeurt wat”! Dat geeft mij ook energie.

Dirko Wijers – Directeur

Wat doe je zoal in het dagelijks leven?
Naast mijn gedrevenheid en passie voor Blisss, ben ik met evenveel enthousiasme vader van vier zonen. Ik speel voetbal en geniet af en toe van een biertje met vrienden.

 

Hoe ben je op het idee gekomen om met Blisss te starten?
In 2003, tijdens mijn stage, frustreerde het mij enorm dat we constant data moesten overzetten van de ene Excel-sheet naar de andere. Ik dacht: dit moet efficiënter kunnen. Bart Arnts, destijds eigenaar van dat bedrijf en daarna mede-eigenaar van Blisss t/m 2022, deelde deze visie.

Mijn interesse in techniek is verder aangewakkerd door Dirk Flohil. Tijdens mijn studententijd werkte ik met hem samen in de activiteitencommissie van een vereniging. Voor het WK voetbal in 2004 organiseerden we een grote pool. Dirk ontwikkelde de online pool, terwijl ik de marketing en organisatie voor mijn rekening nam. Door het succes van deze samenwerking realiseerde ik me dat de combinatie van techniek en organisatie mij uitstekend lag. Dit leidde in 2007 tot de oprichting van Blisss, samen met Bart.

 

Hoe heb je al die jaren tot nu toe ervaren en is er veel veranderd?
De reis van Blisss kende verschillende fases: van crisis tot groeistuipen, en van de handrem bewust aantrekken om ook op die manier kwalitatieve groei te realiseren. Het is geweldig om te zien dat we de laatste jaren niet alleen in omvang, maar ook in kwaliteit zijn gegroeid.

 

Zijn jullie meteen met het verkopen en inrichten van ERP software begonnen?
Nee, we begonnen met het ontwikkelen van eenvoudige softwareoplossingen, die we intern ‘nijntje software’ noemden. Maar het zelf ontwikkelen van software belemmerde onze groei. Het bleek uitdagend om een eigen ERP-pakket te ontwikkelen. Daarom kozen we ervoor om ons aan te sluiten bij het Microsoft-platform, waar we eenvoud konden combineren met een robuust groeiplatform.

Waar we vroeger tot diep in de nacht werkten om onze doelen te bereiken, opereren we nu als een goed geoliede machine. Gelukkig! Want een goede werk/privébalans vinden we erg belangrijk bij Blisss. Ons vermogen tot innovatie is onveranderd gebleven. Ik geniet ervan wanneer nieuwe collega’s met frisse ideeën komen om processen te verbeteren; daar moet je altijd ruimte voor maken.

 

Wat vind je het leukste aan je huidige rol bij Blisss?
Het meest inspirerend in mijn rol als directeur vind ik het motiveren en begeleiden van zowel onze klanten als collega’s. De dynamiek en de snelle ontwikkelingen binnen de Microsoft-omgeving bieden constant nieuwe uitdagingen en kansen. Het is voor mij een waar genoegen om onze klanten en teamleden te enthousiasmeren over de innovatieve mogelijkheden die onze oplossingen bieden en samen te werken aan de realisatie van deze mogelijkheden.

 

Wat vind je het leukste aan Blisss als organisatie?
Ik geniet enorm van de samenwerking met zowel ervaren als jonge collega’s en voel de energie op kantoor. Je merkt dat er iets bijzonders gebeurt, en dat geeft mij ook energie.

 

Wat zijn je toekomstplannen met Blisss?
Mijn visie is dat zowel wij als onze klanten een leeg bureau hebben, wat symbool staat voor volledige digitalisering. Intern streven we naar nog beter gestroomlijnde procedures en processen. We willen groeien met behoud van onze cultuur, gekenmerkt door innovatie, enthousiasme en creativiteit.