Werken bij betekent...

Lees hieronder verhalen van onze Blisssers!

Wat werken bij precies betekent…

Bij Blisss hebben wij onze mensen hoog in het vaandel staan. Zij geven tenslotte advies aan onze klanten zorgen en zorgen ervoor dat wij samen met onze klanten de doelstellingen behalen. Wij hechten dus ook veel waarde aan de vorming van ons team. Voor dat je bij Blisss komt werken is het dan ook van belang te weten met wat voor een soort mensen je te maken hebt en waar hun interesses liggen. Op die manier kun jij je oriënteren of Blisss bij je past!

Lees in de volgende rubriek verhalen over onze werknemers en hoe wat hun ervaringen zijn bij Blisss!

 

Dirko Wijers

Commercieel Directeur Blisss

Wat doe je zoal in het dagelijks leven?
Naast mijn passie en bevlogenheid voor Blisss ben ik met net zoveel passie en bevlogenheid vader van 4 zonen, voetbal ik en drink ik op zijn tijd een biertje met vrienden.

Hoe ben je op het idee gekomen om met Blisss te starten?
Ik liep in 2003 stage bij een bedrijf waar ik me kapot ergerde aan alle data die wij over moesten nemen van de ene Excelsheet naar de andere. Dit moet beter kunnen dacht ik.  Van dat bedrijf was Bart Arnts (nu mede-eigenaar) overigens de eigenaar 😊. De interesse in techniek kwam vooral door Dirk Flohil. Tijdens mijn studententijd was ik actief bij activiteitencommissie van een vereniging en werkte daar samen met Dirk. Wij wilden tijdens het WK voetbal (2004) een pool maken voor studenten met daaraan prijzen gekoppeld. Dirk heeft toen de hele pool gemaakt (online) en ik deed de zaken eromheen zoals de sponsors en deelnemers regelen. We kregen de kroeg stampvol door goede campagnes en mooie prijzen, toen kwam ik erachter dat de combinatie van techniek en organisatie mij goed lag. Zo zijn we samen met Bart in 2007 met Blisss begonnen.

Zijn jullie meteen met het verkopen en inrichten van ERP software begonnen?
Nee, we zijn begonnen met zelf software bouwen. Dit was ‘nijntje’ software met een hoog ‘Willie Wortel’ gehalte zoals wij dat noemden. Simpele oplossingen met grote knoppen. Echter stond het zelf bouwen van software de groei van het bedrijf in de weg. Het is best moeilijk om een ERP pakket zelf te bouwen. Daarom hebben we ervoor gekozen om ons aan te sluiten bij het Microsoft platform, waar wij het beste van beiden (eenvoud & groeiplatform) konden combineren.

 Hoe heb je de afgelopen 13 jaar ervaren en is er veel veranderd?
We zijn aardig wat fases doorgegaan. Van een crisis tot groeistuipen tot de handrem erop om kwalitatief te groeien. Het is erg tof om te zien dat het bedrijf de laatste jaren niet alleen in mensen of omzet groeit, maar ook in kwaliteit. Waar het begon met tot diep in de nacht dingen voor elkaar zien te krijgen, zijn we getransformeerd naar een geoliede machine. Het innovatieve vermogen is niet veranderd: het is super om te zien dat er nieuwe mensen steeds met nieuwe initiatieven komen om zaken nog beter te maken, daar kan ik echt van genieten en vind ik dat je ook altijd ruimte voor moet maken.

Wat vind je het leukste aan je huidige rol bij Blisss?
Het enthousiasmeren van klanten en collega’s voor ons bedrijf en onze oplossingen. Vooral omdat de Microsoft omgeving in dusdanig rap tempo verandert is dat steeds leuker maar ook uitdagender.

Wat vind je het leukste aan Blisss als organisatie?
Ik vind het supertof om met zowel ervaren als jonge mensen te werken, en de energie die je voelt op kantoor. Dan voel je “hier gebeurt wat”! Dat geeft mij ook energie.

Wat zijn je toekomstplannen met Blisss?
Dat zowel wij als onze klanten een leeg bureau hebben. Dat intern onze procedures en processen nog verder op orde zijn, en wij klanten helemaal gedigitaliseerd hebben. Daarbij wil ik kunnen groeien met behoud van onze huidige cultuur van innovatie, enthousiasme en creativiteit!

Justin Ijzendoorn

Marketing Manager Blisss

Wat doe je zoal in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven vind ik het belangrijk om naast mijn werk ook leuke dingen te ondernemen. Zo drink ik graag een biertje met mijn vrienden en kijk ik graag een serie of ga ik gamen. Daarnaast gaat mijn hart sneller kloppen van de voetbalwedstrijden van Vitesse. Zoals je wellicht begrijpt brengt dat op de werkvloer nog wel eens wat rivaliteit met zich mee, en de nodige grapjes van dien. Maar juist die dingen maken het leuk.


Hoe ben je bij Blisss gekomen?
Na mijn studie Small Business and Retail Management had ik nog niet echt een heel goed idee van welk werk ik zou willen doen. Daarom heb ik mijn CV destijds online gezet. Vervolgens kreeg ik meerdere aanbiedingen uit diverse hoeken. De aanbieding van Blisss sprak mij vrijwel direct aan. Blisss kwam op mij over als een organisatie met een jong en informeel team, met daarnaast heel veel ambitie. Dat merkte je aan het prettige en open sollicitatiegesprek.

Sinds wanneer werk je bij Blisss?

Ik ben in dienst getreden in februari 2017. Ik ben begonnen als commerciële binnendienst, waar bij mijn taak was om veel acquisitie te doen. Naast acquisitie ben ik steeds meer marketingactiviteiten gaan ondernemen, waardoor dit ook steeds meer mijn verantwoordelijkheid werd. Ik ben inmiddels marketingmanager geworden. En dat is ook het mooie aan Blisss. Je hebt ontzettend veel doorgroei mogelijkheden.


Wat doe je precies in je huidige rol bij Blisss?

Zoals ik al zei ben ik verantwoordelijk voor de marketing van Blisss. Denk hierbij aan zaken die te maken hebben met het onderhouden van de website en social-media en het organiseren van klantgerichte evenementen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het ERP acquisitieteam en de werving van stagiaires.


Wat vind je leuk aan je huidige rol binnen Blisss?

De veelzijdigheid van mijn functie spreekt mij erg aan. De afwisseling die ik in mijn dagelijkse werkzaamheden heb zorgt ervoor dat ik scherp blijf en dat het niet eentonig wordt. Bovendien ben ik blij met de vrijheid die ik krijg om de bedrijfsdoelen samen met mijn collega’s te behalen.


Wat vind je leuk aan Blisss als organisatie?

Het mooie vind ik dat Blisss een hele platte organisatie is. Er is absoluut geen sprake van hiërarchie. Je merkt echt dat niemand zich beter voelt dan een ander. Ook vind ik het leuk om te werken met jonge mensen, waaronder stagiaires en studenten. Het leuke daaraan vind ik dat de sfeer daardoor altijd goed is, en gezelligheid hoog in het vaandel staat. De ambitie vanuit de directie vloeit echt door in het bedrijf, waardoor iedereen een extra stap zet om onze doelen te bereiken.