Job alert

Ontwikkelen doen we samen – het carrièrepad van Blissser Laudi Hulswit

-

Bij Blisss vormen onze medewerkers het kloppende hart van ons bedrijf, waar talent groeit en carrières worden gevormd. De komende tijd delen we een serie artikelen waarbij we dieper ingaan op de carrièrepaden en ontwikkelingsmogelijkheden bij Blisss. In dit artikel deelt Functioneel Consultant Laudi Hulswit haar persoonlijke ervaringen en werpt zij een blik op hoe Blisss samen met haar werkt aan haar professionele ontwikkeling.

Kun je jezelf kort voorstellen en vertellen wat jouw rol is binnen Blisss?

Ik ben Laudi Hulswit, 24 jaar oud en geboren en getogen in Nijmegen. Hier heb ik Bedrijfskunde gestudeerd,  de master Organizational Design & Development gedaan en nu ben ik al 1,5 jaar als Functioneel Consultant werkzaam bij Blisss in Team Blauw.  

Wat sprak je aan toen je solliciteerde bij Blisss?

Ik heb Blisss leren kennen tijdens een activiteit georganiseerd door mijn studievereniging. Oorspronkelijk was ik aanwezig met het oog op een ander bedrijf, maar al snel raakte ik in gesprek met Nicky (Team Commercie) en Dirko (Directeur). Tijdens dit gesprek merkte ik dat ik eigenlijk meer geïnteresseerd was in Blisss dan in het andere bedrijf waar ik oorspronkelijk voor kwam. Bovendien ontdekte ik tijdens deze kennismaking dat de structuur van Blisss, zelfstandige teams, voldeed aan mijn verwachtingen. Daarnaast heb ik IT altijd een interessant werkveld gevonden, alleen was ik bang dat mijn opleiding hier niet goed bij aansloot. Dirko vertelde tijdens dit gesprek dat bedrijfskundigen juist van belang zijn binnen de IT. Ook vertelde hij veel over de kansen die je bij Blisss krijgt en de open bedrijfscultuur. Ik raakte zo enthousiast tijdens dit gesprek dat ik de week erna direct een sollicitatiegesprek heb gepland.  

Kun je iets delen over jouw carrièrepad binnen Blisss?

Ik ben 1,5 jaar geleden gestart als junior consultant en ben op dit moment aan het doorgroeien tot medior consultant. Deze stap wordt gezet zodra je genoeg (project)ervaring hebt opgedaan en anderen kunt ondersteunen met je kennis.  

Op welke manier helpt/ondersteunt Blisss je bij jouw ontwikkeldoelen?

Ik heb elke maand een ontwikkelgesprek met mijn teamcoordinator.  Dit gesprek kan zo vaak plaatsvinden als je wil, maar de meeste collega’s hebben elke drie tot vier weken zo’n gesprek. Tijdens zo’n ontwikkelgesprek bespreek je verschillende dingen die voor jou belangrijk zijn. Denk hierbij onder andere aan hoe het persoonlijk met je gaat, hoe je je voelt binnen je team & hoe het staat met je ontwikkeldoelen.  

Deze ontwikkeldoelen stel je elk half jaar op, in samenspraak met je teamcoördinator. Hierbij is ruimte voor eigen invulling, maar wordt ook rekening gehouden met feedback van collega’s en je teamcoördinator. Het is fijn dat we een open cultuur hebben binnen de teams waarbij we elkaar helpen met ontwikkelen door middel van het geven van eerlijke feedback.  

Daarnaast hebben samen met mijn collega Lotte een training verandermanagement kunnen volgen bij een extern bureau. Deze training kwam van pas voor de interne en externe sessies die wij houden over verandermanagement, gericht op ERP implementaties. Ik heb veel van deze training geleerd en ben blij dat Blisss de mogelijkheden biedt om je te verdiepen in relevante zaken.  

Al met al staat ontwikkeling bij Blisss hoog in het vaandel, met ruimte en ondersteuning voor individuele groei. Medewerkers hebben zelf de regie over hoe zij hun ontwikkeling vormgeven. 

Hoe zie je jouw toekomst bij Blisss? Zijn er specifieke doelen die je wilt bereiken of nieuwe vaardigheden die je wilt ontwikkelen?

Ik ben op dit moment nog vol in ontwikkeling als ERP consultant, maar merk dat mijn interesse uiteindelijk ook uitgaat naar een rol als projectleider. Hoewel ik geniet van de inhoudelijke aspecten van projecten, merk ik dat ik behoefte heb aan betrokkenheid bij de organisatorische kant ervan. Dit is ook een gebied waarin ik mijn sterke punten heb ontdekt tijdens mijn loopbaan bij Blisss, en waar collega’s om mij heen ook op hebben gewezen. Ik waardeer het dan ook  dat zij mij de kans bieden om mij hierin verder te ontwikkelen.  

Heb je nog tips voor potentiële nieuwe medewerkers?

Ik ben van mening dat de bedrijfscultuur bij Blisss daadwerkelijk voldoet aan de beloften die vaak door andere bedrijven worden gedaan, met betrekking tot openheid, zelfontplooiing en authenticiteit. De diversiteit onder de medewerkers bij Blisss zorgt ervoor dat iedereen zijn of haar plaats vindt binnen het team. Het is opvallend hoe er ruimte is voor diverse persoonlijkheden, waardoor er een hecht en divers team ontstaat. Dit is naar mijn mening uniek. In tegenstelling tot veel andere bedrijven die streven naar een uniform imago, koestert Blisss juist de individualiteit van haar medewerkers. Mijn enige advies voor nieuwe collega’s zou dan ook zijn: blijf altijd trouw aan jezelf, want bij Blisss wordt authenticiteit gewaardeerd en gestimuleerd. 

Hoe zou je een typische Blissser omschrijven?

Bij Blisss wordt authenticiteit gewaardeerd. Er zijn niet echt “eilandjes” en alle medewerkers worden aangemoedigd om deel te nemen aan diverse activiteiten die aansluiten bij hun interesses. We streven ernaar om voor iedereen binnen Blisss leuke evenementen te organiseren, zodat elke medewerker zich op zijn of haar plek voelt. Dit betekent niet alleen het plannen van uitjes zoals ski-trip voor de collega’s die zin hebben in een feestje, maar ook het organiseren van LAN-parties voor degenen die meer affiniteit hebben met gaming. Op deze manier streven we ernaar om een gevarieerd scala aan activiteiten aan te bieden die aansluiten bij verschillende interesses en persoonlijkheden. 

 

Ik ben van mening dat typische Blisssers zichzelf zijn en anderen waarderen als ze zichzelf zijn. Blisssers werken graag met plezier samen en komen samen tot mooie resultaten. 

Vergelijkbare interessante artikelen voor jou

slider_img
Werken als Marketeer bij Blisss – Dagboek Joska Nahuijsen
Lees meer
slider_img
Een dag in het leven van een Junior Functioneel Consultant – Dagboek Enze Jansen
Lees meer
slider_img
Een dubbele functie, hoe ziet dat eruit? – Dagboek Stef van Wiechen
Lees meer
slider_img
Focus op ontwikkeling – het carrièrepad van Blissser Nicky Jansen
Lees meer
slider_img
Werken & leven – het carrièrepad van Blissser Richard Brunsveld
Lees meer
slider_img
Zelf de touwtjes in handen – het carrièrepad van Blissser Koen Janssen
Lees meer
slider_img
Blisss naar nieuw pand in Hartje Nijmegen
Lees meer
slider_img
Doorstuderen of werken? Waarom niet beiden?
Lees meer
slider_img
Ho Ho Ho Merry Blisssmas!
Lees meer