Job alert

Een dubbele functie, hoe ziet dat eruit? – Dagboek Stef van Wiechen

-

Heb jij altijd al willen weten hoe een dag van een Functioneel Consultant en Power Apps Consultant bij Blisss eruit ziet? Stef heeft bij Blisss een dubbele functie waardoor hij zowel binnen Team Geel als Team Power Platform werkzaam is. In dit artikel neemt Stef je mee in wat hem dagelijks bezig houdt!

Donderdag 18 april 2024

08:00 u.

Ik kom aan op kantoor en zoek een werkplek uit voor vandaag. We werken met flexplekken waardoor ik elke dag op een andere plek zit. Vandaag zat ik bij het raam en kon ik uitkijken over de gevaarlijkste rotonde van Nederland: het Keizer Karel Plein. Ik mag direct mijn eerste (en zeer belangrijke) taak van vandaag uitvoeren: koffie halen. Zodra ik met mijn kop koffie terug ben bij mijn bureau begint de dag écht.

Ik begin met het bijwerken van mijn mailbox. Op woensdagen ben ik vaak aan het werk bij een klant, dus er stonden weer een aantal mails van gister voor mij klaar om te beantwoorden. Ik werk de openstaande kleine punten weg uit mijn mailbox en gebruik de overige tijd om de openstaande punten uit de projecten te testen en uitwerken.

 

09:00 u.

Het is tijd voor de stand-up van het ERP-team. Tijdens deze stand-up geven we elkaar updates over de huidige stand van zaken binnen de verschillende projecten die lopen en denken we met elkaar mee wanneer er iemand tegen een probleem aanloopt. Ik vind het fijn dat ik op deze manier up-to-date blijf over waar we binnen het team mee bezig zijn en dat we elkaar zo kunnen helpen.

 

09:15 u.

Even een klein uitstapje naar ons dakterras voor een frisse neus.

 

09:30 u.

Ik neem contact op met verschillende klanten over openstaande werkzaamheden binnen de bij hun draaiende projecten. Vaak betreffen dit ERP technische of projectwerk werkzaamheden. Ik probeer mijn klanten zo goed mogelijk te helpen bij al hun vragen en neem graag de tijd voor hen.

 

10:00 u.

Omdat ik bij Blisss een dubbele functie heb, sluit ik ook elke donderdag ochtend aan bij het weekoverleg van het Power Platform Team. Tijdens dit overleg bespreken we de openstaande projecten en nieuwste ontwikkelingen binnen het Power Platform.  Het hebben van een dubbele functie vind ik een erg leuke uitdaging. Elke dag is anders en hier haal ik veel energie uit!

 

10:30 u.

Alle overleggen van vandaag zitten er weer op waardoor ik me nu kan focussen op mijn operationele werk. Ik houd me bezig met projectwerk ERP, het inrichten van Business Central omgevingen en het trainen van Key-Users voor het gebruik van onze oplossingen.

 

12:30 u.

Mijn collega’s vragen of ik een rondje meeloop. Elke dag zijn er wel collega’s die in de pauze graag even de benen strekken en een rondje gaan lopen. Sinds wij (deels) naar het nieuwe pand zijn verhuisd zijn er nieuwe wandelroutes: het Kronenburgerpark, de Waalkade of gewoon een rondje door de stad. Vandaag liep ik ook mee en deden we een rondje door het Kronenburgerpark. Wat werken we op een top locatie!

 

13:00 u.

De pauze zit erop en het is weer tijd om mijn laptop open te slaan. Ik heb wat werkzaamheden te doen voor het Power Platform Team en ga hier direct mee aan de slag. De komende 2,5 uur ben ik zoet met het ontwikkelen binnen het Power Platform, zoals het bouwen van Power Apps.

 

15:30 u.

Ik open mijn mailbox, kijk naar wat voor werk er staat en verwerk de openstaande mailpunten. Nadat ik mijn mailbox weer helemaal heb bijgewerkt kan ik beginnen met het voorbereiden van de volgende werkdag. Omdat we bij Blisss met verschillende verschillende projecten tegelijk bezig zijn, is het belangrijk om je van te voren goed voor te bereiden op de volgende projectdag. Je werkt namelijk elke dag aan een ander project en dit vergt een goede focus.

 

16:00 u.

De dag zit er alweer bijna op en de tijd is weer voorbij gevlogen! Ik test werk wat één van onze developers vandaag heeft opgeleverd en geef, afhankelijk van of het nodig is, hier een terugkoppeling aan. Vervolgens bel ik de klant waarvoor ik vandaag aan het werk ben geweest en vraag ik hoe het vandaag is gegaan en of er nog punten zijn waar ze tegenaan liepen.

 

16:45 u.

Zodra al het werk af is, sluit ik mijn laptop af en wens ik mijn collega’s een fijne avond. Ik loop naar station Nijmegen en zit binnen 5 minuten in de trein richting huis.

 

Inhoudsopgave
Share

Vergelijkbare interessante artikelen voor jou

slider_img
Werken als Marketeer bij Blisss – Dagboek Joska Nahuijsen
Lees meer
slider_img
Een dag in het leven van een Junior Functioneel Consultant – Dagboek Enze Jansen
Lees meer
slider_img
Focus op ontwikkeling – het carrièrepad van Blissser Nicky Jansen
Lees meer
slider_img
Werken & leven – het carrièrepad van Blissser Richard Brunsveld
Lees meer
slider_img
Ontwikkelen doen we samen – het carrièrepad van Blissser Laudi Hulswit
Lees meer
slider_img
Zelf de touwtjes in handen – het carrièrepad van Blissser Koen Janssen
Lees meer
slider_img
Blisss naar nieuw pand in Hartje Nijmegen
Lees meer
slider_img
Doorstuderen of werken? Waarom niet beiden?
Lees meer
slider_img
Ho Ho Ho Merry Blisssmas!
Lees meer