Werken bij Blisss betekent...

 

 

Dirko Wijers

Commercieel Directeur Blisss

 

 

Wat doe je zoal in het dagelijks leven?
Naast mijn passie en bevlogenheid voor Blisss ben ik met net zoveel passie en bevlogenheid vader van 4 zonen, voetbal ik en drink ik op zijn tijd een biertje met vrienden.

Hoe ben je op het idee gekomen om met Blisss te starten?
Ik liep in 2003 stage bij een bedrijf waar ik me kapot ergerde aan alle data die wij over moesten nemen van de ene Excelsheet naar de andere. Dit moet beter kunnen dacht ik.  Van dat bedrijf was Bart Arnts (nu mede-eigenaar) overigens de eigenaar 😊. De interesse in techniek kwam vooral door Dirk Flohil. Tijdens mijn studententijd was ik actief bij activiteitencommissie van een vereniging en werkte daar samen met Dirk. Wij wilden tijdens het WK voetbal (2004) een pool maken voor studenten met daaraan prijzen gekoppeld. Dirk heeft toen de hele pool gemaakt (online) en ik deed de zaken eromheen zoals de sponsors en deelnemers regelen. We kregen de kroeg stampvol door goede campagnes en mooie prijzen, toen kwam ik erachter dat de combinatie van techniek en organisatie mij goed lag. Zo zijn we samen met Bart in 2007 met Blisss begonnen.

Zijn jullie meteen met het verkopen en inrichten van ERP software begonnen?
Nee, we zijn begonnen met zelf software bouwen. Dit was ‘nijntje’ software met een hoog ‘Willie Wortel’ gehalte zoals wij dat noemden. Simpele oplossingen met grote knoppen. Echter stond het zelf bouwen van software de groei van het bedrijf in de weg. Het is best moeilijk om een ERP pakket zelf te bouwen. Daarom hebben we ervoor gekozen om ons aan te sluiten bij het Microsoft platform, waar wij het beste van beiden (eenvoud & groeiplatform) konden combineren.

 Hoe heb je de afgelopen 13 jaar ervaren en is er veel veranderd?
We zijn aardig wat fases doorgegaan. Van een crisis tot groeistuipen tot de handrem erop om kwalitatief te groeien. Het is erg tof om te zien dat het bedrijf de laatste jaren niet alleen in mensen of omzet groeit, maar ook in kwaliteit. Waar het begon met tot diep in de nacht dingen voor elkaar zien te krijgen, zijn we getransformeerd naar een geoliede machine. Het innovatieve vermogen is niet veranderd: het is super om te zien dat er nieuwe mensen steeds met nieuwe initiatieven komen om zaken nog beter te maken, daar kan ik echt van genieten en vind ik dat je ook altijd ruimte voor moet maken.

Wat vind je het leukste aan je huidige rol bij Blisss?
Het enthousiasmeren van klanten en collega’s voor ons bedrijf en onze oplossingen. Vooral omdat de Microsoft omgeving in dusdanig rap tempo verandert is dat steeds leuker maar ook uitdagender.

Wat vind je het leukste aan Blisss als organisatie?
Ik vind het supertof om met zowel ervaren als jonge mensen te werken, en de energie die je voelt op kantoor. Dan voel je “hier gebeurt wat”! Dat geeft mij ook energie.

Wat zijn je toekomstplannen met Blisss?
Dat zowel wij als onze klanten een leeg bureau hebben. Dat intern onze procedures en processen nog verder op orde zijn, en wij klanten helemaal gedigitaliseerd hebben. Daarbij wil ik kunnen groeien met behoud van onze huidige cultuur van innovatie, enthousiasme en creativiteit!