Werken bij Blisss betekent...

 

 

Tijn Krabbenbos

Stagiair Blisss

 

Stel jezelf eens kort voor? Leeftijd, hobby’s, woonplaats?

Ik ben Tijn Krabbenbos, 19 jaar en stagiair bij Blisss. Ik woon in Nijmegen-Noord en fiets elke dag in zo’n 30 min naar kantoor. Ik houd van voetballen, met vrienden een drankje doen en sporten. Ik probeer zon 3-4 keer per week in de sportschool te staan

Welke studie doe je en in welk jaar zit je?

Ik doe Bedrijfskunde op de HAN en zit in mijn 3e jaar.

Hoe is je eerste periode bij Blisss bevallen?

Mijn eerste periode bij Blisss gaat erg snel. Dat komt omdat de dagen goed gevuld zijn met leuke en uitdagende onderwerpen. Ik word ook gevraagd voor opdrachten waar ik eigen creatieve input kan geven en die worden goed ontvangen. Daarnaast leer ik ook hoe ik goed met klanten om kan gaan en mag ik zelfs wekelijks mee naar locatie voor een klantbezoek.

Hoe vind je het werken in de kleurenteams?

Ik heb niet eerder in een vergelijkbaar bedrijf gewerkt dus kan het niet goed vergelijken met een ervaring uit het verleden maar ik heb het als laagdrempelig ervaren. Ik leerde namelijk langzaam mijn eigen team kennen en kon de structuur vrij snel zichtbaar krijgen. De teamdagen waren erg fijn omdat ik dan het hele team bij elkaar zag en ik een nog beter beeld kreeg wat voor mensen hier nou werkten. Ik wist daardoor vrij snel bij wie ik terecht kon voor specifieke vragen. Tussendoor leerde ik het bedrijf buiten mijn eigen team ook langzaam kennen en kan nu zeggen dat ik met bijna iedereen wel gesproken heb. Ik vind de kleurenteams indeling dus erg fijn en dat komt omdat je snel de belangrijkste mensen om je heen leert kennen.

Hoe ziet je week eruit?

Elke week is deels hetzelfde en deels nieuw. Elke week zit ik wel te werken aan mijn verslag voor mijn stageopdracht maar ik krijg ook altijd wel nieuwe opdrachten van collega’s. Zo maak ik bijvoorbeeld visuals voor inwerktrajecten en mag ik meedenken hoe we de migratie van data slimmer kunnen uitleggen aan klanten. Op de donderdag ga ik altijd mee naar een klant in Breukelen dus de donderdag ziet er vaak hetzelfde uit. Dan bereid ik woensdag wat voor om op donderdag dat weer te kunnen bespreken met de key-users. Na 5 uur ga ik meestal sporten bij het Radboud sportcentrum. Dat doe ik samen met een vriend die dit halfjaar ook stageloopt. Zo maak ik mijn dagen vol met veel verschillende dingen.

Aan welke projecten werk je op dit moment mee?

Ik werk het meeste mee aan het project van Kernfarm. Dat is een handelsbedrijf in de dierengeneesmiddelenmarkt. Daar ben ik vooral bezig met de extensie Document Creator. Deze extensie zorgt ervoor dat alle documenten, denk aan inkooporders/pakbonnen/magazijnverzendingen, er uit komen te zien zoals Kernfarm dat wil. Daarnaast ben ik ook bij Oude Reimer langs geweest. Daar heb ik ook wat kunnen doen maar dat was tijdelijk. Dat komt ook omdat deze klant al een aantal maanden live is en dus minder hulp nodig heeft. De visuals die ik maak zijn vooral bedoeld voor het onboardingsproces en het inwerkplan.

Hoe vind je de verdeling thuiswerken/op kantoor werken?

Ik werk zelf weinig thuis dus kan over de verdeling niet veel zeggen maar ik vind dat Blisss wel goed omgaat met de mogelijkheid om thuis te werken. Dat komt ook omdat bijna alle communicatie via teams gebeurt. Als iemand niet op kantoor is, is dat niet perse een nadeel omdat die nog steeds even gemakkelijk bereikbaar is. Dat vind ik wel een sterke eigenschap van dit bedrijf en zorgt ervoor dat de productiviteit niet omlaag gaat wanneer iemand thuis werkt.

Heb je door deze stage al een beter beeld gekregen welke richting je op wilt na je studie?

Ik heb door deze stage een beter beeld gekregen wat het werken in de IT-sector inhoudt. Ik vind het erg leuk om hier te werken maar moet er nog achter komen of dit iets is wat ik de komende 10 jaar wil gaan doen.

Waarom zou je iemand aanraden om bij Blisss stage te lopen?

Ik raad anderen aan om hier te gaan werken omdat ik hier een hele leuke tijd heb terwijl ik ook het gevoel heb dat ik veel leer en wordt meegenomen in de primaire bedrijfsprocessen. Vanaf dag 1 krijg je tot veel omgevingen toegang en dat geeft een gevoel van vertrouwen. Niet alleen willen de collega’s van je eigen team tijd voor je vrij maken maar daar is iedereen wel toe bereid. Dat komt heel prettig over en dat gun ik elke stagiair.