Werken bij Blisss betekent...

 

 

Jeroen Westerhuis

Trainer en Technisch Consultant Blisss

 

 

Wat doe je zoal in het dagelijks leven?
Uiteraard ben ik dagelijks aan het werk. Daarnaast ben ik (zeker op mooie dagen) te vinden op een mountainbike-route, genietend van de natuur en de sport en hang ik één of twee avonden per week aan een klimmuur. Mocht ik het wat rustiger aan willen doen is een gezellige avond met familie of vrienden natuurlijk niet te versmaden. Bijvoorbeeld rond de tafel met een gezellig spel.

Sinds wanneer werk je bij Blisss?
Ik ben op 13 januari 2014 in dienst gekomen bij Blisss als technisch consultant. Hoewel ik al in 2005 mijn eerste kennismaking met ERP (specifiek Navision) had, ben ik daarna een tijd met andere software bezig geweest. Toen ik bij Blisss kwam werken had ik zodoende een soort reünie met de software, waarbij ik merkte dat er veel veranderd was, maar ik nog steeds kon terugvallen op de basis die ik jaren terug al had gelegd.

Wat doe je precies in je huidige rol bij Blisss?
Ik heb momenteel een gevarieerde taak. Ik ben zowel technisch consultant, als supportconsultant, als verantwoordelijk voor de trainingen bij Blisss. In alle taken baseer ik mijn werk vooral op het delen van de kennis en ervaring die ik heb van de software en zorg ik ervoor dat ik zoveel mogelijk op de hoogte ben van de ontwikkelingen daarvan.

Wat vind je leuk aan je huidige rol binnen Blisss?
Het leukste van mijn werk is dat ik veel met mensen bezig ben. Zoals ik het zelf zie probeer ik er zoveel mogelijk voor te zorgen dat anderen hun werk goed kunnen doen. Dat kunnen mijn collega’s zijn, of onze klanten. Hierbij kan het zijn dat het erom gaat dat meer kennis nodig is, maar ook door dieper te kijken naar de vraag die gesteld wordt en een oplossing voor het werkelijke probleem te vinden.

Wat vind je leuk aan Blisss als organisatie?
Blisss is een unieke werkgever. Waar ik bij andere werkgevers het gevoel had echt een resource, een nummertje te zijn, heb ik bij Blisss het gevoel onderdeel te zijn van het bedrijf. Dat betekent voor mij dat mijn inzet direct resultaat lijkt te hebben voor wat er in het bedrijf gebeurt. Ik heb invloed op zaken die voor mij belangrijk zijn en kan samen met collega’s werken aan verbeteringen. Er wordt geluisterd naar ideeën die je hebt en je krijgt de mogelijkheid daar ook echt aan te werken.

Als kers op de taart is het hele bedrijf eigenlijk een team dat samen de schouders onder uitdagingen zet. Je kan altijd wel bij een collega terecht wanneer je vragen hebt of wanneer je ergens niet uitkomt. En natuurlijk voor een goede grap of ontspannen gesprek over van alles.

Wat zijn leuke momenten die je bij Blisss hebt meegemaakt en waar je graag aan terugdenkt?
Allereerst was er het eerste sollicitatiegesprek. Hoewel de afspraak eigenlijk gewoon op kantoor zou zijn, werd ik de dag van tevoren gebeld om te zien of het niet in Uden zou kunnen plaatsvinden. Geen probleem natuurlijk. Zodoende was het eerste gesprek aan de keukentafel van Bart, de mede-eigenaar van Blisss.

Eenmaal aangenomen, maar nog voordat ik mijn eerste werkdag had, was er een kerstborrel, wat werd gezien als een leuke introductie tot het bedrijf. Omdat ik niet in de buurt van Nijmegen woonde, werd er een hotelkamer geregeld. Vervolgens gingen we met het hele bedrijf een hapje eten bij een bierbrouwer in de stad en vervolgens naar het casino, om te eindigen in een aantal verschillende kroegen in de stad. Het was een bijzondere kennismaking met het bedrijf, waarbij het hotel, waar het ontbijt tot 0930 werd geserveerd, maar een 2-tal uren nodig was.

Waarom zou je toekomstige collega’s aanraden om bij Blisss aan de slag te gaan?
Blisss is, zoals gezegd, een uniek bedrijf, zeker in de branche waarin het zich bevind, ERP en zakelijke apps. Met name ERP heeft nogal een stoffige naam. Bij Blisss weten we daar een frisse wind doorheen te blazen, door het op eigen wijze aan te pakken. De relaxte sfeer onder collega’s wordt gecombineerd met een gepassioneerde inzet voor onze klanten. Er wordt niet alleen gekeken naar wat je kan, maar naar wie je bent. Je mag dus jezelf zijn, sterker nog, dat is een aanrader, omdat je daardoor veel beter uit de verf komt.