Werken bij Blisss betekent...

 

 

Bart Dirven

Functioneel Consultant Blisss

 

Hoe lang werk je al bij Blisss? 

Ik werk nu ruim twee jaar bij Blisss; in eerste instantie als functioneel consultant, en inmiddels als (nog steeds) functioneel consultant, EDI consultant en projectleider. 

Wat is de reden dat jij bij Blisss bent gaan werken? 

Voordat ik bij Blisss kwam werken, heb ik een bachelor Moleculaire Levenswetenschappen en een master Cognitive Neuroscience afgerond. Vervolgens heb ik vier jaar lang gewerkt aan een promotieonderzoek bij het Donders Instituut in Nijmegen, waarbij ik de effecten van traumatische stress op het brein onderzocht. Gedurende deze vier jaar kwam ik erachter dat het (proefdier)onderzoek me uiteindelijk toch minder lag, en ik vooral de werkzaamheden op de computer (bijv. data-analyse, scripts schrijven, statistiek) erg leuk vond. Vanuit die interesses heb ik tijdens mijn onderzoek ook enkele (online) cursussen op het gebied van programmeren gevolgd. Daarnaast merkte ik dat ik vooral veel voldoening haalde uit het helpen van anderen en het ondersteunen bij technische vraagstukken. 

Nadat mijn onderzoek was afgerond, besloot ik om het roer helemaal om te gooien. Bij Blisss vond ik een werkgever die graag in mij wilde investeren, ondanks dat ik geen directe achtergrond in de ICT had. Daarnaast kon ik hier doen wat ik leuk vond: nadenken over complexe (inrichtings)vraagstukken en ondersteuning bij allerhande functionele en technische bedrijfsprocessen. Blisss kwam op mij over als een jong en dynamisch bedrijf, en ik voelde me al gelijk thuis toen ik de eerste keer langskwam. Dit was ook duidelijk in contrast met een aantal andere bedrijven waar ik op dat moment sollicitaties had uitstaan. Tijdens de sollicitatieprocedure kreeg ik een duidelijk beeld van hoe de werkzaamheden eruit zouden gaan zien. Het was een heel fijne manier om zo de wereld van de ICT in te rollen en te kijken waar mijn vaardigheden en interesses het meeste bij aansluiten. 

Wat maakt het zo leuk om bij Blisss te werken? 

Ik vind het vooral leuk dat de werkzaamheden uitdagend en gevarieerd zijn. Geen klant is hetzelfde, en naarmate je meer kennis opdoet kun je ook steeds betere en complexere functionele ontwerpen maken. In een korte tijd heb ik veel verantwoordelijkheden gekregen, en dat bevalt me erg goed. Ik vind het fijn dat Blisss veel investeert in ontwikkelingsmogelijkheden voor de werknemers. Je kunt zelf aangeven op welke punten je je verder wilt ontwikkelen, en welke stappen je wilt zetten om dit te doen. Daarnaast is het leuk om actief betrokken te zijn bij de ontwikkeling van Blisss zelf, middels allerlei interne verbeterinitiatieven. Er heerst geen duidelijke hiërarchie binnen Blisss; iedereen kan elkaar aanspreken. Als jonge vader hecht ik tenslotte veel waarde aan flexibiliteit in hoe, waar en wanneer ik werk. Wat dat betreft is Blisss erg vrij en meedenkend, en kan ik zelfstandig indelen wanneer ik op kantoor, thuis of bij klanten werk. 

Solliciteer nu voor de functie van Functioneel Consultant!