Werken bij Blisss betekent...

 

 

Annemijn de Kadt

Afstudeerstagiaire Blisss

 

Stel jezelf eens kort voor? Leeftijd, hobby’s, woonplaats?

Ik ben Annemijn de Kadt, 20 jaar en ben momenteel aan het afstuderen bij Blisss. Ik woon op kamers in Nijmegen, maar kom oorspronkelijk uit het mooie Brabant. Verder ben ik actief bij de studentenvereniging en ga ik zo’n vier keer per week sporten bij het Radboudsportcentrum. 

Welke studie doe je en in welk jaar zit je?

Ik zit momenteel in mijn laatste jaar van de studie Finance and Control aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. 

Hoe is je eerste periode bij Blisss bevallen?

Ik heb de eerste periode bij Blisss als erg prettig ervaren. Ik ben erg open ontvangen en voelde me meteen thuis in het bedrijf. In mijn tweede week mocht ik meteen mee met het personeelsuitje, waar ik iedereen op een informele manier heb leren kennen.  

Hoe vind je het werken in de kleurenteams?

Als afstudeer stagiair zit je wel in een kleurenteam, maar ben je minder betrokken met het team in vergelijking met een meewerkstagiaire. Ik vind het wel prettig om in een kleurenteam te zitten, want zo kan je snel bij een klein gezelschap terecht voor eventuele vragen.  

Hoe ziet je week eruit?

Mijn week begint op de maandag met een gesprek met mijn begeleider van school. In dit gesprek kijken we samen naar mijn voortgang van mijn scriptie. Verder werk ik de gehele week aan mijn eigen opdracht. Elke maandag, dinsdag en donderdag werk ik op kantoor en de andere twee dagen werk ik vanaf huis. Ik vind het erg prettig dat ik bij Blisss de vrijheid krijg om thuis te werken. Op elke dag in er in mijn kleurenteam een stand up. In deze stand up geeft iedereen aan wat er vandaag op zijn planning staat en of hij/zij hier hulp bij nodig heeft.  

Aan welke projecten werk je op dit moment mee? / Waar gaat je afstudeerverslag over? 

Zoals hierboven al is benoemd werk ik zelf 3 dagen op kantoor en 2 dagen thuis. Ik vind het zelf erg fijn om enkele dagen op kantoor te zitten en enkele dagen thuis. Op kantoor krijg je makkelijker aanspraak met collega’s, waardoor er erg korte lijnen ontstaan. Ik vind thuiswerken heel erg fijn om zo in een rustige omgeving teksten te typen voor mijn scriptie. Ik merk zelf dat ik op kantoor beter onderzoek kan doen en het thuis beter kan uitwerken.  

Hoe vind je de verdeling thuiswerken/op kantoor werken?

Ik werk zelf weinig thuis dus kan over de verdeling niet veel zeggen maar ik vind dat Blisss wel goed omgaat met de mogelijkheid om thuis te werken. Dat komt ook omdat bijna alle communicatie via teams gebeurt. Als iemand niet op kantoor is, is dat niet perse een nadeel omdat die nog steeds even gemakkelijk bereikbaar is. Dat vind ik wel een sterke eigenschap van dit bedrijf en zorgt ervoor dat de productiviteit niet omlaag gaat wanneer iemand thuis werkt.

Heb je door deze stage al een beter beeld gekregen welke richting je op wilt na je studie?

Ik ben er tijdens deze stage achter gekomen dat werken in de IT-cultuur mij erg aanspreekt. Ik wil later sowieso een baan waarbij ik wat vrijer ben met mijn uren indelen. Verder vind ik het ook erg belangrijk dat ik goed ga met mijn collega’s en dat er een goede verhouding is tussen werk en vrije tijd.  

Waarom zou je iemand aanraden om bij Blisss stage te lopen?

Ik zou Blisss bij andere aanraden, omdat Blisss mij als stagiair een heel welkom gevoel heeft geven. Vanaf moment een voelde ik me al thuis en werd ik meegenomen door alle collega’s. Ondanks dat ik minder bezig ben met bedrijfsprocessen, krijg je door de stand ups veel mee over de lopende zaken. Dit ervaar ik zelf als heel leerzaam. Bij Blisss mag je als stagiair echt mooie opdrachten uitvoeren, waarvan je veel kan leren. Als laatste mag je mee met alle activiteiten die georganiseerd worden. Hierdoor leer je echt de mensen en bedrijf kennen.