Vacature Presales Microsoft Business Central Consultant

Onze medewerkers vinden, samen met de klant, de juiste balans tussen organiseren en automatiseren. Ons streven is om telkens weer verrassend simpele en zeer effectieve software oplossingen te maken. De klanten van Blisss zijn vooral groothandels, productiebedrijven, overheidsinstellingen en zakelijke dienstverleners. Blisss bestaat uit twee takken van sport: ERP (met de focus op Microsoft Dynamics 365 Business Central) en App ontwikkeling (met de focus op apps voor commercie). Voor de ERP afdeling zijn we op zoek naar een presales consultant om ons team te versterken. 

Groei, Passie, Plezier en Openheid

Bij Blisss hechten we veel waarde aan onze kernwaarden. Bij de selectie van nieuwe medewerkers zijn deze kernwaarden minimaal net zo belangrijk als de ‘harde’ functie eisen zoals ervaring en expertise.

Onze 4 kernwaarden zijn groei, passie, plezier en openheid. ‘Groei’ omdat wij als bedrijf altijd zullen proberen om het beste in jou naar boven te halen en jou te laten groeien. ‘Passie’ omdat we mensen zoeken die écht van software houden. ‘Plezier’ omdat plezier in je werk ontzettend belangrijk is om gestimuleerd te blijven en elke dag met frisse zin naar je werk te gaan. ‘Openheid’ omdat we weten dat open en eerlijke communicatie niet altijd makkelijk is, maar wel altijd tot het mooiste resultaat leidt.

Concreet betekent dit dat wij jou uitdagen en verantwoordelijkheid, vrijheid, en feedback geven. In ruil daarvoor verwachten we dat jij je proactief opstelt, betrokken bent bij Blisss als bedrijf en onze klanten, lekker jezelf bent en bovenal: eerlijk bent tegen ons én tegen jezelf.

Functie omschrijving

Blisss zoekt een Presales Business Central consultant met de volgende omschrijving:

 • Je hebt de kennis van een consultant en de kracht om deze kennis op een overtuigende wijze over te brengen naar de klant.
 • Je gaat, meestal vanaf het tweede gesprek, met een verkoper op klantbezoek om ze te overtuigen van de juiste oplossing met Microsoft Dynamics 365 Business Central.
 • Je geeft een heldere presentatie van de oplossing die goed past bij de bedrijfsprocessen van de klant.
 • Na deze presentatie volgen meestal nog meerdere afspraken waarin de wensen verfijnd worden naar een definitieve oplossing waar een offerte voor gemaakt kan worden.
 • De regie over de afspraken en het contracteren van de klant wordt gedaan door de verkopers zelf. Jij zorgt dat de offerte gebaseerd is op realistische uren door een goede samenspraak met het ERP team en de verkoper.
 • We zoeken een medewerker die dit werk in eerste instantie kan combineren met de reguliere werkzaamheden als consultant bij bestaande klanten. De verwachting is dat je in aanvang 10 uur per week met presales bezig bent.

Wat bieden wij

 • Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheid en vrijheid.
 • Diversiteit aan klanten en projecten waardoor het werk steeds weer anders is.
 • Leuke collega’s. Ons bedrijf bestaat uit een mengeling van leeftijden en persoonlijkheden en er wordt voor de liefhebber regelmatig wat georganiseerd om samen te ondernemen (borrels, LAN-party, zaalvoetbal of een weekendje weg).
 • Ruimte voor opleidingsmogelijkheden op vakinhoudelijk gebied en persoonlijke vaardigheden en skills.
 • Marktconform salaris afhankelijk van ervaring.
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. laptop van de zaak, pensioenregeling, opleidingsbudget en bonusregeling.

Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden

Wat vragen wij van jou?

Natuurlijk is het fijn als je al ervaring hebt met Microsoft Dynamics 365 Business Central en een perfecte opleiding hebt genoten. Het is ons duidelijk dat dit lang niet altijd mogelijk is. Daarom hebben wij enkele richtlijnen opgesteld, maar is het zeker geen probleem als je niet geheel aan deze richtlijnen voldoet:

 • Ervaring met Microsoft Dynamics 365 Business Central is een absolute pré.
 • Indien de ervaring met Business Central nog gering is starten we bij Blisss met een interne Bootcamp (2 x 1 week verdeeld over een aantal maanden). Tijdens deze Bootcamp word je in hoog tempo wijs in de wereld van Dynamics 365 Business Central.
 • Opleiding op minimaal HBO niveau (bijv. bedrijfskundige informatica, informatica).

Het salaris is uiteraard afhankelijk van je ervaring, kennis en kunde.

Een voorbeeld week uit het leven van een presales consultant 

Op maandagochtend start je met het commercieel overleg samen met de accountmanagers en andere pre-sales consultants. Tijdens dit overleg bespreek je de lopende verkooptrajecten, onderzoek je manieren om de klantervaring tijdens deze trajecten nog verder te verbeteren en bespreek je de komende afspraken.

Na het overleg, ga je aan de slag met de voorbereiding van de afspraken voor die week. Je zorgt dat de klantcasus duidelijk is en stemt hier je demonstratie van Dynamics 365 Business Central op af.

Hierna komt eigenlijk het belangrijkste gedeelte van je week, demonstraties van Dynamics 365 Business Central bij de potentiële klant. Tijdens deze afspraken, trek je op met de accountmanager en probeer je samen om de meerwaarde van het systeem te tonen.

De overige dagen werk je aan de inrichting van één of meerdere Dynamics ERP projecten. In overleg met de klant en de technische consultants maak jij daarbij een goede inschatting van de benodigde tijd om het project af te ronden. Je stelt in overleg met de klant de planning bij als blijkt dat je nog meer tijd voor het project nodig hebt.

Naast de grotere projecten is er in jouw werkweek ruimte gereserveerd voor vragen van bestaande klanten. Dit is in de meeste gevallen minimaal 1 dag per week. Je hebt dus vaak één eigen project voor een bepaalde klant en met het team werk je aan kleinere vraagstukken van bestaande klanten.

Sommige klanten vinden het prettig als ze jou ook kunnen vragen om een aantal dagen per maand mee te helpen bij hun op kantoor. Dit komt eigenlijk alleen voor bij klanten die speciaal om jou vragen omdat ze jou goed kennen omdat je nauw betrokken bent geweest bij de ontwikkeling van hun Dynamics ERP oplossing.

Word jij onze nieuwe collega?

Wil jij werken bij één van de tofste bedrijven in de hele wereld? Laat dan van je horen!
Vul het onderstaande contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 

Contactformulier

 • Max. bestandsgrootte: 100 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze mensen

Bekijk iedereen