Vacature Power BI Consultant

Als Power BI consultant ben je verantwoordelijk voor alle interne en externe Power BI rapportages en draag je verantwoordelijkheid voor alle interne- en externe communicatie omtrent Power BI vraagstukken.

Bedrijfsprofiel Blisss Software

Groei, Passie, Plezier en Openheid

Bij Blisss hechten we veel waarde aan onze kernwaarden. Bij de selectie van nieuwe medewerkers zijn deze kernwaarden minimaal net zo belangrijk als de ‘harde’ functie eisen zoals ervaring en expertise.

Onze 4 kernwaarden zijn groei, passie, plezier en openheid. ‘Groei’ omdat wij als bedrijf altijd zullen proberen om het beste in jou naar boven te halen en jou te laten groeien. ‘Passie’ omdat we mensen zoeken die écht van software houden. ‘Plezier’ omdat plezier in je werk ontzettend belangrijk is om gestimuleerd te blijven en elke dag met frisse zin naar je werk te gaan. ‘Openheid’ omdat we weten dat open en eerlijke communicatie niet altijd makkelijk is, maar wel altijd tot het mooiste resultaat leidt.

Concreet betekent dit dat wij jou uitdagen en verantwoordelijkheid, vrijheid, en feedback geven. In ruil daarvoor verwachten we dat jij je proactief opstelt, betrokken bent bij Blisss als bedrijf en onze klanten, lekker jezelf bent en bovenal: eerlijk bent tegen ons én tegen jezelf.

Functie omschrijving

Als je als Power BI consultant bij ons komt werken dan vind je het leuk om:

 • Mee te denken met klanten hoe ze data gedreven kunnen werken.
 • Door te vragen en goede discussies te voeren over de gewenste dashboards.
 • Complexe data vraag stukken op te lossen (met bijv. DAX en Power Query M.)
 • Zowel maatwerk als standaard datasets en dashboards te ontwikkelen.
 • Klanttrainingen in Power BI te geven.
 • Up-to-date te blijven over de nieuwste ontwikkelen op BI gebied.
 • Zelf je tijd in te delen en zelf verantwoordelijk te zijn voor de deadlines die je met klanten en collega’s afspreekt.

Wat bieden wij

 • Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheid en vrijheid.
 • Diversiteit aan klanten en projecten waardoor het werk steeds weer anders is.
 • Leuke collega’s. Ons bedrijf bestaat uit een mengeling van leeftijden en persoonlijkheden en er wordt voor de liefhebber regelmatig wat georganiseerd om samen te ondernemen (borrels, LAN-party, zaalvoetbal of een weekendje weg).
 • Ruimte voor opleidingsmogelijkheden op vakinhoudelijk gebied en persoonlijke vaardigheden en skills.
 • Marktconform salaris afhankelijk van ervaring.
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. laptop van de zaak, pensioenregeling, opleidingsbudget en bonusregeling.

Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden

Wat vragen wij aan jou?

Natuurlijk is het fijn als je al ervaring hebt met Microsoft Power BI en Microsoft Dynamics NAV en een perfecte opleiding hebt genoten. Het is ons duidelijk dat dit lang niet altijd mogelijk is. Daarom hebben wij enkele richtlijnen opgesteld, maar is het zeker geen probleem als je niet geheel aan deze richtlijnen voldoet:

 • Opleiding op minimaal HBO niveau (bijv. bedrijfskundige informatica, informatica).
 • Ervaring met Microsoft Power BI  en Dynamics NAV is een pré. Als je dat niet hebt, dan is het fijn als je ervaring hebt met een ander ERP pakket (bijvoorbeeld SAP, Oracle of Exact).
 • Je beschikt over creatieve en analytische vaardigheden.
 • Je bent een echte teamspeler.
 • Je bent sociaal vaardig en kunt goed overweg met zowel functionele- als
  technische mensen om zodoende een goede vertaalslag te kunnen maken naar de gewenste klantoplossing.

De vacature is in eerste instantie voor 32 uur – 40 uur (in onderling overleg af te stemmen). Salaris is marktconform en afhankelijk van opleiding en ervaring.

Een voorbeeld week uit het leven van een Power BI consultant

Een week van de Power BI consultant kan er als volgt uitzien:

Maandag is overlegdag. Op maandag start je de week met de wekelijkse stand-up en vertel je aan je collega’s wat je vorige week gerealiseerd hebt, waar je het meest tevreden op terugkijkt en waar je uitdagingen liggen. Aansluitend staat er een intern projectoverleg gepland waarin jij de status van een klant specifiek Power BI rapport verder toelicht. Dezelfde ochtend staat een tweede overleg met een functioneel consultant gepland. De consultant heeft tijdens een klantbezoek een verzoek voor een complex rapport met productiedata ontvangen en draagt dit tijdens het overleg over. Na het overleg neem je direct telefonisch contact op met de klant om een afspraak te maken om op locatie bij de klant het productierapport in detail te bespreken. De rest van de maandag werk je aan de week- en maandrapportages voor het MT.

Dinsdag is ‘supportdag’ en pak je alle openstaande vragen op die er over bestaande klantrapportages zijn. Daarnaast werk je aan de verbetering en uitbreiding van onze eigen bestaande Power BI dashboards. Dit zijn dashboards die het MT en de directie gebruiken voor de sturing van Blisss.

Woensdag is klantdag. Woensdagochtend staat een afspraak bij de klant gepland en ga je in detail de wensen van de klant bespreken. Hierbij ga je grondig te werk en zorg je ervoor dat je 100% duidelijk hebt wat de klant precies wil bereiken met het rapport en hoe het rapport eruit dient te zien. Woensdagmiddag werk je het gesprek verder uit en stuur je de klant een functionele beschrijving inclusief onderbouwde prijsopgave voor het gewenste rapport.

Donderdag is ontwikkeldag. Op donderdag houd je je bezig met de ontwikkeling van
nieuwe rapportages. Je neemt telefonisch contact op met de klant om de toegestuurde beschrijving en prijsopgave te bespreken. De rest van de dag ben je aan het ontwikkelen en online video’s en blogs aan het bestuderen om nieuwe Power BI functies te leren.

Vrijdag is wederom een klantdag. Veel klanten vinden het prettig als jij ook op locatie van de klant werkt, zodat er korte lijnen zijn voor de communicatie over de specifieke wensen.

Word jij onze nieuwe collega?

Wil jij werken bij één van de tofste bedrijven in de hele wereld? Laat dan van je horen!
Vul het onderstaande contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 

Contactformulier

 • Max. bestandsgrootte: 100 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Jouw toekomstige collega's van de afdeling Power BI

Koen Gubbels

Power BI Consultant

Niek Geurts

Power BI Consultant

Bram Jilesen

Power BI Consultant

Andro Klein Gunnewiek

Power BI Consultant