Vacature Power BI Consultant

Als Power BI consultant ben je verantwoordelijk voor alle interne en externe Power BI rapportages en draag je verantwoordelijkheid voor alle interne- en externe communicatie omtrent Power BI vraagstukken.

Wat ga je doen als Power BI Consultant?

Als je als Power BI consultant bij ons komt werken, dan vind je het leuk om:

 • Mee te denken met klanten hoe ze data gedreven kunnen werken.
 • Door te vragen en goede discussies te voeren over de gewenste dashboards.
 • Complexe data vraag stukken op te lossen (met bijv. DAX en Power Query M.)
 • Zowel maatwerk als standaard datasets en dashboards te ontwikkelen.
 • Klanttrainingen in Power BI te geven.
 • Up-to-date te blijven over de nieuwste ontwikkelen op BI gebied.
 • Zelf je tijd in te delen en zelf verantwoordelijk te zijn voor de deadlines die je met klanten en collega’s afspreekt.

Wat beloven wij een Power BI Consultant?

Bij Blisss bieden wij je een uitdagende en diverse werkomgeving, waarin we jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal stellen. Hieronder lees je wat wij jou beloven:

 • Uren en flexibiliteit: We betalen je voor 40 uur als je 40 uur werkt, en als je 42 uur werkt, mag je 2 uur “inhalen”. Je hebt zelf controle over je werkweek en kunt je werk flexibel indelen.
 • Persoonlijke ontwikkeling: We bieden een ruim trainingsaanbod, waarbij je elke maand een training (op kennis en vaardigheden) kunt volgen. Daarnaast werken we met een persoonlijk opleidingsbudget voor opleidingen en cursussen naar keuze.
 • Doorgroeimogelijkheden: We kijken samen naar een andere rol binnen Blisss als je huidige functie niet meer aansluit bij je wensen. Zo zijn er Blisssers van verkoper naar consultant of van projectleider naar programmeur geswitcht. Wij zullen je altijd helpen om het werk uitdagende te houden.
 • Fit met Blisss: We vinden jouw vitaliteit belangrijk en bieden fruit op kantoor, een Fit met Blisss programma, vrijheid om te sporten wanneer jij dat wilt, en periodiek een wandellunch.
 • Vakantie en vrije tijd: We beloven dat je langere tijd op vakantie kunt, als je dat wilt en het uitkomt.
 • Activiteiten: We hebben een actieve activiteitencommissie met voor ieder wat wils, van LAN-party’s tot gezellige borrels.
 • Systemen en organisatie: We zorgen voor makkelijk werkende systemen, zoals het reserveren van poolauto’s en het delen van kennis intern.
 • Authenticiteit: We beloven je dat je jezelf kunt zijn, zonder rare kledingvoorschriften of protocollen.
 • Mobiliteitsvergoeding: We beloven een goede en flexibele mobiliteitsvergoeding voor als je naar klanten gaat.
 • Eigen initiatieven: We geven je de ruimte en tijd om eigen initiatieven te ontplooien, zodat de organisatie in ontwikkeling blijft en het voor niemand saai wordt.
 • Arbeidsvoorwaarden: We beloven je een marktconform salaris, afhankelijk van leeftijd en ervaring, goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een laptop van de zaak, pensioenregeling, opleidingsbudget en bonusregeling.
 • Leuke collega’s: Ons bedrijf bestaat uit een mengeling van leeftijden en persoonlijkheden, en er wordt voor de liefhebber regelmatig wat georganiseerd om samen te ondernemen!

Kortom, bij Blisss krijg je een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheid, complexe en uitdagende projecten, en vrijheid om het project naar eigen hand te zetten. Daarnaast profiteer je van de diversiteit aan projecten en branches, waardoor ieder project weer anders is. Sluit je aan bij ons team en ontdek de mogelijkheden zelf!

 

Wat vragen wij van een Power BI consultant?

Natuurlijk is het fijn als je al ervaring hebt met Microsoft Power BI en een perfecte opleiding hebt genoten. Het is ons duidelijk dat dit lang niet altijd mogelijk is. Daarom hebben wij enkele richtlijnen opgesteld, maar is het zeker geen probleem als je niet geheel aan deze richtlijnen voldoet:

 • Opleiding op minimaal HBO niveau (bijv. bedrijfskundige informatica, informatica).
 • Ervaring met Microsoft Power BI is een pré.
 • Je beschikt over creatieve en analytische vaardigheden.
 • Je bent een echte teamspeler.
 • Je bent sociaal vaardig en kunt goed overweg met zowel functionele- als
  technische mensen om zodoende een goede vertaalslag te kunnen maken naar de gewenste klantoplossing.

We geven vrijheid en verwachten daarvoor verantwoordelijkheid en eerlijkheid terug. Thats it. Dus eerlijke en oprechte mensen die hun verantwoordelijkheid nemen en met elkaar met een glimlach onze gezamenlijke doelen willen bereiken.

Enthousiast geworden? Solliciteer hier!

Een voorbeeld week uit het leven van een Power BI consultant

Een week van de Power BI consultant kan er als volgt uitzien:

Maandag is overlegdag. Op maandag start je de week met de wekelijkse stand-up en vertel je aan je collega’s wat je vorige week gerealiseerd hebt, waar je het meest tevreden op terugkijkt en waar je uitdagingen liggen. Aansluitend staat er een intern projectoverleg gepland waarin jij de status van een klant specifiek Power BI rapport verder toelicht. Dezelfde ochtend staat een tweede overleg met een functioneel consultant gepland. De consultant heeft tijdens een klantbezoek een verzoek voor een complex rapport met productiedata ontvangen en draagt dit tijdens het overleg over. Na het overleg neem je direct telefonisch contact op met de klant om een afspraak te maken om op locatie bij de klant het productierapport in detail te bespreken. De rest van de maandag werk je aan de week- en maandrapportages voor het MT.

Dinsdag is ‘supportdag’ en pak je alle openstaande vragen op die er over bestaande klantrapportages zijn. Daarnaast werk je aan de verbetering en uitbreiding van onze eigen bestaande Power BI dashboards. Dit zijn dashboards die het MT en de directie gebruiken voor de sturing van Blisss.

Woensdag is klantdag. Woensdagochtend staat een afspraak bij de klant gepland en ga je in detail de wensen van de klant bespreken. Hierbij ga je grondig te werk en zorg je ervoor dat je 100% duidelijk hebt wat de klant precies wil bereiken met het rapport en hoe het rapport eruit dient te zien. Woensdagmiddag werk je het gesprek verder uit en stuur je de klant een functionele beschrijving inclusief onderbouwde prijsopgave voor het gewenste rapport.

Donderdag is ontwikkeldag. Op donderdag houd je je bezig met de ontwikkeling van
nieuwe rapportages. Je neemt telefonisch contact op met de klant om de toegestuurde beschrijving en prijsopgave te bespreken. De rest van de dag ben je aan het ontwikkelen en online video’s en blogs aan het bestuderen om nieuwe Power BI functies te leren.

Vrijdag is wederom een klantdag. Veel klanten vinden het prettig als jij ook op locatie van de klant werkt, zodat er korte lijnen zijn voor de communicatie over de specifieke wensen.

Word jij onze nieuwe collega?

Wil jij werken bij één van de tofste bedrijven in de softwarewereld? Klik dan hier!

Wie zijn wij en waar staan wij voor?

Bij Blisss hechten we veel waarde aan onze kernwaarden. Bij de selectie van nieuwe medewerkers zijn deze kernwaarden minimaal net zo belangrijk als de ‘harde’ functie eisen zoals ervaring en expertise. Onze vier kernwaarden, ook wel bekend als ons kompas, zijn:

Next Level Digitalisering: We doen stoere en uitdagende projecten, maken gebruik van de beste tools en hebben innovatie hoog in het vaandel. Elke dag een beetje beter!

Ontwikkelen doen we samen: Er is een ruim aanbod aan opleidingsmogelijkheden en veel aandacht voor persoonlijke begeleiding. Je krijgt de kans om je te ontwikkelen in de richting die jij wilt!

Zelf de touwtjes in handen: Bepaal zelf de balans tussen bij de klant, thuis en op kantoor werken. Je deelt je eigen werktijden in en er zijn geen kledingvoorschriften. Doe waar jij je prettig bij voelt!

Werken & Leven: We bieden vele leuke activiteiten aan, van vrijmibo tot padel, van jeu de boules tot LAN party’s. Wil je graag voor langere tijd vrij of op wereldreis? Wij denken met je mee.

Herken jij jezelf in deze punten? We nodigen je graag uit voor een kop koffie.

Jouw toekomstige collega’s

Onze mensen

Bekijk iedereen