Job alert

Als projectleider vind ik het erg belangrijk om tijd te stoppen in de klantrelatie en de lijntjes kort te houden.

Coen van Beek – Functioneel Consultant & Projectlead

Kan je je voorstellen en vertellen wat je functie is? 

Ik ben Coen van Beek, 25 jaar, woonachtig in Nijmegen en kom oorspronkelijk uit Doetinchem. Mijn rol binnen Blisss is Financieel Consultant. Hiernaast ben ik ook projectleider.  

 

Kan je iets vertellen over je professionele achtergrond en je reis binnen Blisss, vanaf je eerste functie tot je huidige rol? 

Ik heb bedrijfseconomie gestuurd aan de Radboud Universiteit. Deze bachelor heb ik afgerond en ik ben toen als werkstudent begonnen bij een accountancy kantoor in Arnhem. Na een jaar kwam ik erachter dat dat niet echt iets voor mij was. Accountancy bleek niet mijn toekomst en ik was op zoek naar een baan die mij energie zou geven. Zodoende ben ik bij Blisss terechtgekomen als Financieel Consultant.  

Eind 2023 werd mij gevraagd of ik het leuk zou vinden om de rol van projectleider op mij te nemen. Hier zag ik een leuke uitdaging in en begin 2024 ben ik dan ook gelijk gestart bij gAvilar in Dordrecht. Tijdens dit eerste project als projectleider ben ik erachter gekomen dat ik deze rol wel erg tof vind om op me te nemen naast mijn rol als Financieel Consultant. Bovendien is dit project in mijn optiek ook erg goed verlopen. De klant was tevreden en we hebben een goede projectevaluatie gehad. Voor een eerste project als projectleider had ik mij geen beter resultaat kunnen wensen! 

 

Wat is volgens jou een goede projectleider? 

Tijdens mijn eerste project als projectleider heb ik ervaren dat een goede band met zowel mijn mede Blisssers als met de klant erg belangrijk is voor het succesvol afronden van een project. Als projectleider vind ik het daarom erg belangrijk om tijd te stoppen in de klantrelatie en de lijntjes kort te houden. Natuurlijk hoort bij een goede projectleider ook het uitvoeren van de algemene taken; zoals het bewaken van overzicht en het maken van een goede planning, maar ik heb me vooral gestort op de relatie.  

De band met mijn team bij Blisss vind ik ook erg belangrijk. Ik blijf graag goed op de hoogte van de stand van zaken en doe dit door zowel wekelijks gezamenlijke meetings in te plannen met mijn team, maar ook door momenten te pakken om één op één met mijn teamgenoten te bespreken hoe ze ervoor staan. Iedereen krijgt zijn/haar eigen verantwoordelijkheden binnen een project en zo zet ik iedereen in zijn/haar kracht. Een goede projectleider durft dus ook te vertrouwen op de kennis en kunde van collega’s.  

 

Ben je grote uitdagingen tegengekomen op je carrièrepad en hoe heb je die overwonnen? 

Wanneer ik aan iets begin, moet ik dit ook altijd af maken. Dit resulteert in de uitdaging van het leren opgeven, wanneer ik dit noodzakelijk acht. Doordat ik bij mijn vorige werkgever moest zeggen “dit past niet bij mij” en ik bij Blisss daardoor echt wilde slagen, lag er extra druk op mijn begin bij Blisss. De eerste weken ben ik bij Blisss in het diepe gegooid waardoor dat voor mij een soms een moeilijke periode is geweest. Gelukkig heeft Blisss mij hierbij geholpen. Er lopen hier veel goede mensen rond die mij vooral aan het begin handvatten hebben gegeven om mijn weg binnen mijn functie te vinden. Nu zie ik juist in dat doordat ik in het diepe ben gegooid, ik wel het meeste heb geleerd en de functie mij relatief snel eigen heb gemaakt.  

Kan je iets vertellen over een specifieke prestatie die je als waardevol of uitdagend hebt ervaren als projectleider? 

Ik ben erg trots op mijn eerste project als projectleider bij gAvilar en dat we dit project als team zo goed hebben afgerond, waarbij we flink onder het budget zijn gebleven. Dat is naar mijn mening ook al een prestatie op zich! De laatste weken van het project waren even spannend, maar ik ben trots op dat we als team het project ook in deze spannende weken in goede banen hebben geleid. Dit heb ik gedaan door erg kort op het project te zitten en het team vooral individueel te benaderen. Iedereen heeft een vrij volle agenda en door even één op één de planning te bespreken en samen te kijken of dit in de agenda past, kom je al een heel eind. Ik denk dan ook dat dit project een stap in de juiste richting is geweest voor hoe ik mij als projectleider wil ontwikkelen, waarbij mijn focus altijd zal liggen op het onderhouden van de relatie met de klant en de persoonsgerichte sturing binnen mijn team.   

 

Hoe zorg jij ervoor dat je team met de neuzen dezelfde kant op blijven staan? 

Ik probeer naar iedereen te luisteren. Wanneer iemand het niet eens is met mij of met elkaar, dan vind ik het belangrijk om met elkaar te zitten en een open discussie te voeren tot we een gezamenlijke oplossing hebben. Ieders mening telt en ik vind dat hier voldoende ruimte voor moet zijn binnen een team. Als projectleider vind ik het belangrijk dat ik niet alleen mijn eigen mening laat doorschemeren, maar ook dat we komen tot een gezamenlijke mening, voor zo ver dat mogelijk is.  

 

Waar haal jij energie uit? 

Ik haal erg veel energie uit het omgaan met mensen en in die zin heeft mijn rol als projectleider mij veel energie gegeven, en ga ik alleen nog maar een leukere tijd tegemoet. Mijn rol als Financieel Consultant vind ik ook nog steeds erg leuk, maar dat ik beide rollen op mij mag nemen is voor mij wel de perfecte combinatie waar ik veel positieve energie van krijg.  

 

Wat vind je leuk aan Blisss als organisatie? 

Ik heb het gevoel dat ik met iedereen een goede klik heb. Sommige collega’s spreek ik ook buiten werk en dat vind ik super tof! Dus het is niet alleen op de werkvloer leuk, maar ook daarbuiten. Blisss is een hele warme organisatie die voor mij eigenlijk meer aanvoelt als een grote ‘happy family’.  

Daarnaast krijg je bij Blisss ook echt de kans en de ruimte om jezelf te leren kennen binnenje carrière. Er wordt voldoende met je meegedacht over eventuele kansen die je kunt aangrijpen en helpt Blisss je echt met het uitstippelen van je gewenste carrièrepad. Dat maakt Blisss een fijne en mooie organisatie waarbij we samen ontwikkelen en groeien.