Vacature Junior Functioneel Consultant

Onze medewerkers vinden, samen met de klant, de juiste balans tussen organiseren en automatiseren. Ons streven is om telkens weer verrassend simpele en zeer effectieve software oplossingen te maken. De klanten van Blisss zijn vooral groothandels, productiebedrijven, overheidsinstellingen en zakelijke dienstverleners. Blisss bestaat uit twee takken van sport: ERP (met de focus op Microsoft Dynamics 365 Business Central) en App ontwikkeling (met de focus op apps voor commercie). Voor de ERP afdeling zijn we op zoek naar een functioneel consultant om ons team te versterken. 

Groei, Passie, Plezier en Openheid

Bij Blisss hechten we veel waarde aan onze kernwaarden. Bij de selectie van nieuwe medewerkers zijn deze kernwaarden minimaal net zo belangrijk als de ‘harde’ functie eisen zoals ervaring en expertise.

Onze 4 kernwaarden zijn groei, passie, plezier en openheid. ‘Groei’ omdat wij als bedrijf altijd zullen proberen om het beste in jou naar boven te halen en jou te laten groeien. ‘Passie’ omdat we mensen zoeken die écht van software houden. ‘Plezier’ omdat plezier in je werk ontzettend belangrijk is om gestimuleerd te blijven en elke dag met frisse zin naar je werk te gaan. ‘Openheid’ omdat we weten dat open en eerlijke communicatie niet altijd makkelijk is, maar wel altijd tot het mooiste resultaat leidt.

Concreet betekent dit dat wij jou uitdagen en verantwoordelijkheid, vrijheid, en feedback geven. In ruil daarvoor verwachten we dat jij je proactief opstelt, betrokken bent bij Blisss als bedrijf en onze klanten, lekker jezelf bent en bovenal: eerlijk bent tegen ons én tegen jezelf.

Functie omschrijving

Als je als junior functioneel consultant bij ons komt werken dan zal je het leuk vinden om:

 • Samen met de klant te ontdekken waar hun behoeftes liggen;
 • In kaart te brengen hoe de diverse werkprocessen verlopen;
 • Te bepalen met welke ERP oplossing hij of zij het meest geholpen is;
 • Samen met de technische consultants te bepalen hoe Dynamics 365 Business Central ingericht kan worden dat de software optimaal aansluit bij deze werkprocessen;
 • Je te verdiepen in de verschillende modules en verschillende add-ons van Dynamics 365 Business Central.
 • Zelf je tijd in te delen en zelf verantwoordelijk te zijn voor de deadlines die je met klanten en collega’s afspreekt.

Wat bieden wij

 • Een uitdagende en afwisselende baan waarin je veel verantwoordelijkheid en vrijheid krijgt om het project naar eigen hand te zetten met begeleiding;
 • Diversiteit aan projecten en branches waardoor ieder project weer anders is;
 • Ruimte voor opleidingsmogelijkheden op vakinhoudelijk gebied, persoonlijke vaardigheden en skills;
 • Leuke collega’s. Ons bedrijf bestaat uit een mengeling van leeftijden en persoonlijkheden en er wordt voor de liefhebber regelmatig wat georganiseerd om samen te ondernemen!

Wat vragen wij van jou?

Natuurlijk is het fijn als je al ervaring hebt met Microsoft Dynamics 365 Business Central en een perfecte opleiding hebt genoten. Het is ons duidelijk dat dit lang niet altijd mogelijk is.

 • Indien de ervaring met Business Central nog gering is starten we bij Blisss met een interne Bootcamp (2 x 1 week verdeeld over een aantal maanden). Tijdens deze Bootcamp word je in hoog tempo wijs in de wereld van Dynamics 365 Business Central.
 • Opleiding op minimaal HBO niveau (bijv. bedrijfskundige informatica, bedrijfskunde).

Een voorbeeld week uit het leven van een functioneel consultant

Op maandagochtend start je met het doornemen van de aandachtsgebieden en prioriteiten samen met jouw directe collega’s en directie.

Een aantal dagen per week werk je aan de inrichting van één of meerdere Dynamics ERP projecten. In overleg met de klant en de technische consultants maak jij daarbij een goede inschatting van de benodigde tijd om het project af te ronden. Je stelt in overleg met de klant de planning bij als blijkt dat je nog meer tijd voor het project nodig hebt.

Gedurende de projecten sta je in nauw contact met de technische consultants. Je spreekt hen meerdere keren per week om jullie activiteiten goed op elkaar af te stemmen.

Als je twijfelt of jij de planning of het werk goed oppakt dan is er altijd ruimte voor overleg met de andere Dynamics ERP consultants of directie. Bij Blisss krijg je veel ruimte om zelfstandig te werken maar kun je altijd rekenen op de support van jouw collega’s.

Naast de grotere projecten is er in jou werkweek ruimte gereserveerd voor vragen van bestaande klanten. Dit is in de meeste gevallen minimaal 1 dag per week. Je hebt dus vaak één eigen project voor een bepaalde klant en met het team werk je aan kleinere vraagstukken van bestaande klanten.

Sommige klanten vinden het prettig als ze jou ook kunnen vragen om een aantal dagen per maand mee te helpen bij hun op kantoor. Dit komt eigenlijk alleen voor bij klanten die speciaal om jou vragen omdat ze jou goed kennen omdat je nauw betrokken bent geweest bij de ontwikkeling van hun Dynamics ERP oplossing.

Word jij onze nieuwe collega?

Wil jij werken bij één van de tofste bedrijven in de hele wereld? Laat dan van je horen!
Vul het onderstaande contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 

Contactformulier

 • Max. bestandsgrootte: 100 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Jouw toekomstige collega’s

Onze mensen

Bekijk iedereen