Vacature Financieel Business Central Consultant

De financieel consultant is verantwoordelijk voor alle financiële vraagstukken van onze klanten op het gebied van Business Central en/of NAV.

Bedrijfsprofiel Blisss Software

Onze medewerkers vinden, samen met de klant, de juiste balans tussen organiseren en automatiseren. Ons streven is om telkens weer verrassend simpele en zeer effectieve software oplossingen te maken. De klanten van Blisss zijn vooral groothandels, productiebedrijven, overheidsinstellingen en zakelijke dienstverleners. Blisss bestaat uit twee takken van sport: ERP (met de focus op Microsoft Dynamics 365 Business Central) en App ontwikkeling (met de focus op apps voor commercie). Voor de ERP afdeling zijn we op zoek naar een financieel consultant om ons team te versterken. 

Een prettige werkomgeving, plezier in je werk en goede prestaties staan bij ons hoog in het vaandel. Je wordt onderdeel van een relatief jong team: het gros van de medewerkers is onder de 30 jaar. Vaak zijn er op meerdere avonden per maand activiteiten gepland om samen te sporten, gamen of borrelen. We willen in de komende 3 jaren groeien naar een uiterst professioneel team van ongeveer 50 medewerkers.

Functie omschrijving

Als je als financieel consultant bij ons komt werken dan zul je het leuk vinden om:

 • Samen met de klant te ontdekken waar hun behoeftes liggen;
 • Door te vragen en goede discussies te voeren;
 • Te bepalen met welke oplossing hij of zij het meest geholpen is;
 • Jouw ervaring over te dragen aan de klant en de klant te helpen om de werkzaamheden zo efficiënt mogelijk uit te kunnen voeren;
 • Zelf je tijd in te delen en zelf verantwoordelijk te zijn voor de deadlines die je met klanten en collega’s afspreekt.

Wat vragen wij van een financieel consultant?

Voor deze functie is het een pré dat je ervaring hebt met de financiële inrichting en/of werking van een boekhoudpakket. Daarnaast zijn de volgende zaken belangrijk:

 • Opleiding op minimaal HBO niveau (bijv. Finance & Control, Bedrijfseconomie of een universitaire studie in een economische richting)
 • Heb je al ervaring met Microsoft Business Central 365 /NAV, dan is dat mooi meegenomen. Heb je dat niet, dan leiden we je daarin op. Klanten kunnen uiteindelijk complexe financiële vraagstukken bij je neerleggen waar je alle facetten van de boekhouding goed moet kennen om de klant passend te kunnen adviseren
 • Je bent stressbestendig, staat sterk in je schoenen en bent een echte teamspeler.
 • Je bent communicatief sterk zowel schriftelijk als mondeling
 • Je bent sociaal vaardig en kunt goed overweg met zowel functionele als technische mensen om zodoende een goede vertaalslag te kunnen maken naar de gewenste klantoplossing.

Salaris is marktconform en afhankelijk van opleiding en ervaring.

Een voorbeeld week uit het leven van een functioneel consultant

Een week van de financieel consultant kan er als volgt uitzien:

Maandag is overlegdag. Op maandag start je de week met de wekelijkse stand-up en vertel je aan je collega’s wat je vorige week gerealiseerd hebt, waar je het meest tevreden op terugkijkt en waar je uitdagingen liggen. Aansluitend staat er een intern projectoverleg gepland waarin jij toelicht welke werkzaamheden je de afgelopen week bij de klant hebt verricht en waarin je de werkzaamheden voor de komende week bespreekt. De rest van de maandag werk je aan het bijwerken van je mail, agenda en takenlijsten. Je beantwoordt vragen van collega’s met financiële vraagstukken en je bereidt de financiële training voor woensdag voor.

Dinsdag is ‘projectdag’ en ga je samen met een collega consultant naar de klant. Op het programma staat de inrichting van de basis boekhouding in Business Central. Je start de dag met het bespreken van de gewenste inrichting en vervolgens gaan jullie aan de slag met de inrichting in Business Central. In de middag bespreek je aanvullende vragen waar je tijdens de inrichting tegenaan loopt. Aan het einde van de dag stuur je de klant een bezoekverslag.

Woensdag is ‘projectdag’. Woensdag staat ook een projectdag gepland waar je op locatie bij de klant een financiële training geeft. Ook komt vandaag de accountant van de klant op bezoek om samen met jou de inrichting en rapportagemogelijkheden van Business Central te bespreken.

Donderdag is ‘vaste klantendag’. Vandaag heb je een maandelijkse afspraak bij een vaste klant staan. De klant werkt al 2 jaar met Business Central en is bezig om hun financiële rapportages te verbeteren. Ook willen ze gebruik gaan maken van de Vaste Activa en Consolidatie modules omdat je deze in de hoofdfase van het project bewust achterwege hebt gelaten. Jij ondersteunt de klant hierin en denkt mee in verbeteringen en oplossingen.

Vrijdag is ‘supportdag’. Vandaag werk je aan alle openstaande vragen die bij projecten en vaste klanten openstaan. Je neemt telefonisch contact op met hoofd administratie van een klant om de huidige voorraadpositie van het bedrijf te bespreken en samen analyseren jullie (met behulp van Teamviewer) hoe dit rapport tot stand komt en hoe deze gegevens geïnterpreteerd moeten worden. In de middag zet je voor een bestaande klant een nieuw financieel bedrijf op in Business Central of NAV zodat ze daarin de administratie van een nieuwe B.V. kunnen bijhouden.

Word jij onze nieuwe collega?

Wil jij werken bij één van de tofste bedrijven in de hele wereld? Laat dan van je horen!
Vul het onderstaande contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 

Contactformulier

 • Max. bestandsgrootte: 100 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Jouw toekomstige collega’s

Onze mensen

Bekijk iedereen